StarKing successen in 2009

Icon fan StarKing, 7 jarige ruin. Uit het laag van Heida (Lisanne). Rijdt ondanks een zwaar ongeval in 2004 momenteel M2 dressuur met Tineke de Haan als amazone. Bijna in de finale van de Post Kogeko in de klasse M1 en in hun laatste M1 proef behaalden ze maar liefst 204 punten met een dikke eerste prijs. Helaas is hij vanwege een beenblessure een aantal maanden uit de running geweest, maar in dit voorjaar hopen we weer voorzichtig een proefje te kunnen lopen. Met zijn drie halfbroer sterhengsten Jouke fan StarKing (Mintse x Tjerk), Meine fan StarKing (Jasper x Tjerk) en Yde fan StarKing (Onne x Tjerk) houdt hij de naam hoog in de familie.

 

Veder P.H. Ster is een drie jarige vol papier Fridse merrie. Zij is momenteel drachtig en in maart uitgerekend. Toch heeft zij onder Tineke de Haan de voorrondes van eurobottlecup gelopen in november, waarbij zij zich plaatsten voor de kwartfinales op 19 december te Mariënheem. Op deze dag werden acht combinaties geselecteerd voor de halve finales. Een negende plaats voor deze combinatie is een felicitatie waard. Ook loopt Veder wedstrijden in de dressuur. Vanaf oktober 2009 hebben ze drie wedstrijden gereden en ook drie winstpunten gehaald, wie weet wat er nog gaat komen…

 

Roza W. Ster is een 5 jarige Jasper x Doeke stermerrie (2008). Een heel bijzondere merrie. In 2009 was zij kampioen dressuur in Blauwhuis met de amazone Antine Schotanus. Zij zijn ook gestart in de dressuur en rijden momenteel L1 dressuur en slepen daarmee vele prijzen in de wacht. Vele jongere zusjes van Roza W. staan nog bij ons op stal en daar hopen we ook succes mee te behalen.

 

Frans fan StarKing. Een enter uit 2009, Beart x Mintse. Een bijzondere hengst. Foto’s spreken voor zich.

 

Yde fan StarKing: een 2,5 jarige Onne x Tsjerk, vol papier. Is sterhengst geworden op de hengstenkeuring in Ermelo en mocht daarmee door naar Leeuwarden. Hij had maar liefst een 8 (!) op het beenwerk. Moeder van de moeder is preferent en de moeder, ze is nog maar 12 jaar, hoeft ook nog maar 1 ster om die titel te mogen ontvangen. Zijn volle broer die nu 7 jaar is mag bijna Z dressuur starten en bewijst daarmee het talent in de lijn.