Starking successen in 2021

Baukje fan StarKing Stamboek Model AA (Onne x Tjerk)

In de wedstrijden o.a. een 8 voor draf en effect van de hulpen. Een 9 voor draf verruimen.

Reactie van jury: ‘Fijn beeld, mooi vloeiend door de wendingen, …. echt mijn complimenten, jullie zijn een genot om naar te kijken, een sympathieke combinatie’.

GPD Ward (Thorben x Jasper)

GPD Ward (Thorben x Jasper), geboren onder naam Ward fan StarKing in augustus.

Kampioen tuigrubriek met eigenaar Augustinus Hoekstra op de fokdag van de Groninger/Drenthe Combinatie.

(foto door Johanna Faber).

Hynde fan StarKing Ster (Thorben x Tsjalle)

Hynde werd ster op de keuring in Harich.

(foto door Johanna Faber).

Roza W Ster Sport (Jasper x Doeke) & Ward fan StarKing (Thorben x Jasper)

Roza W Ster Sport, het sportpredicaat behaald onder het zadel, (Jasper x Doeke) is de moeder van kampioen Sterhengst Ward fan StarKing (Thorben x Jasper). Roza W Ster kreeg een korte opleiding van enkele weken van Augustinus Hoekstra. Met succes!! Bij de Centrale Keuring in Harich op 18 september een 4e plek in de Rubriek Merries voor de Sjees. Een week later behaalde ze een nette 3e plek in het regionale open klasse kampioenschap in Tolbert. GPD Ward fan StarKing (in eigendom van Augustinus Hoekstra) werd kampioen op de Centrale keuring in Harich. Top prestaties van moeder Roza W en zoon Ward fan StarKing.

(foto’s door Johanna Faber).

Marten fan StarKing Ster Sport AA (Dries x Abe) heet als dekhengst nu Martzen 521

De negenjarige Marten fan StarKing Ster Sport AA (Dries x Abe) is in november 2021 goedgekeurd als dekhengst Martzen 521.

Marten fan StarKing, in eigendom van Stal de Mersken, met verwantschap van 17,2%. Enkele prestaties: reservekampioen van Friesland in de klasse ZZ-licht, 80 punten IBOP, Sport predicaat mennen, in het ZZ-licht de kfps indoor competitie zilveren zweep gewonnen, 5 winstpunten in de lichte tour, behalen van het Elite predicaat. Succesvol met topprestaties onder het zadel en voor de wagen. Vriendelijke hengst, laat zich goed bewerken en heeft veel rasuitstraling!

(Foto: Stal de Mersken).

Kaj fan StarKing (Rommert x Sape)

Kaj fan StarKing (Rommert x Sape) actief bij de eerste bezichtiging.

(Foto door Johanna Faber).